a kamara

Küldetésünk

Tisztelt Kolléga, Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt a Magyar Gyógyszerészi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezetének honlapján. Mindenekelőtt kívánom: találja meg itt azokat a tartalmakat, amelyekre gyógyszerészként, gyógyszertárvezetőként vagy akár betegként szüksége van a Kamarával kapcsolatos mindennapi ügyintézésben vagy információ szerzésben.

A szervezet

A Kamara feladatait az Alapszabály szerint létrehozott területi szervezetei, valamint országos szervezete útján látja el. A területi szervezetek képviseleti és ügyintéző szervei határozatainak meg kell felelniük a vonatkozó jogszabályoknak, továbbá az Alapszabálynak, és nem lehetnek ellentétesek a küldöttközgyűlés és az országos elnökség határozataival.

A B.–A.–Z. Megyei Gyógyszerészi Kamara története

Az Országos Gyógyszerész Kamara létrejötte (1989) után sorra alakultak a területi szervezetek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1990-ben egy gyógyszertár-vezetői értekezlet keretében tartották meg az első választást. A szavazás eredményeként dr. Porkoláb Györgyné lett a B.-A.-Z. Megyei Gyógyszerész Kamara első elnöke.

Borsod Megyei Gyógyszerész Alapítvány

Egy 1997-es elnökségi ülésen Pesti Ferenc akkori elnökünk felvetette: hozzunk létre egy alapítványt a megyénkben élő és dolgozó, rászoruló gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek támogatására. Az ötlet nyitott fülekre talált, az elnökség egyhangúlag támogatta a kezdeményezést. Három elnökségi tag rögtön jelentkezett is alapító tagnak: Oberting Pál (Arló, Sigtuna Patika), dr. Porkoláb Györgyné (Miskolc, Szent Antal Gyógyszertár) és dr. Tóthné Wieland Ildikó (Sátoraljaújhely, Wieland Gyógyszertár).

Adószámunk: 18427307-1-05